دکتر حسابی یکبار تابستان برای مدت کوتاهی به ایران بازگشت و در خانه ای متعلق به آقای جمارانی تابستان را سپری می کرد و در همین ایام در حین مطالعات به این فکر افتادند که علت وجود خاصیتهای ذرات اصلی باید در این باشد که این ذرات بی نهایت گسترده اند و هر ذره ای در تمام فضا پخش است و نیز هر ذره ای بر ذرات دیگر تاثیر می گذارد. به این ترتیب به فکر آزمایشی افتاد که این نظریه را اثبات و یا نفی کند . او با خود فکر کرد اگر این تئوری صحیح باشد باید چگالی یک ذره مادی به تدریج با فاصله از آن کم شود و نه اینکه یک مرتبه به صفر برسد و نباید ذره مادی شعاع معینی داشته باشد. پس در اینصورت نور اگر از نزدیکی جسمی عبور کند باید منحرف شود و پس از اینکه محاسبات مربوط به قسمت تئوری این نظریه را به پایان رسانید پس از بازگشت به امریکا به راهنمایی پرفسور انیشتین در دانشگاه پرنیستون به تحقیقات در این زمینه پرداخت. پرفسور انیشتین
مثال ? ــ کلمه ی « گلپایگان » را در نظر بگیرید. تعداد حروف آن ? تا است. این عدد را به فارسی می نویسیم : « هشت » این کلمه ? حرف دارد. این عدد را نیز به فارسی می نویسیم : « سه » کلمه ی اخیر دارای ? حرف است. فارسی آن میشود : « دو » این کلمه ? حرف دارد. و از این به بعد روی عدد ? متوقف می شویم. چرا؟چند کلمه ی دیگر را با همین فرایند آزمایش می کنیم :
در مبحث عدد شناسی فقط با اعداد یک رقمی 1 تا 9 ، همچنین اعداد دو رقمی 11 ، 22 ، و گاهی اوقات 33 ، 44 و مشابه آن سر و کار داریم . این اعداد را اعداد رهبر می نامند . برای تبدیل هر عدد دیگر به این اعداد ، ابتدا ارقام آن عدد را با هم جمع می کنیم .