« مشارکت های مردمی» یکی از عبارتهایی است که امروزه در آموزش و پرورش رایج شده و منظور از آن شیوه هایی است که به وسیله ی آن ها مردم با استفاده از توانایی های خود ، خدمات کمی و کیفی به آموزش و پرورش ارائه می دهند. از آنجا که منابع دولتی برای امر مهم آموزش و پرورش محدود و جمعیت جوان کشور رو به افزایش است ، ضرورت استفاده از مشارکت های مردمی بیش از گذشته احساس می شود.
از تدریس، همانند یادگیری، تعریفهای مختلفی ارائه شده است. بعضی، تدریس را «بیان صریح معلم درباره آنچه باید یاد گرفته شود» می دانند و گروهی دیگر تدریس را «همورزی متقابلی می دانند که بین معلم، دانش آموز و محتوا در کلاس درس جریان دارد.» عدّه ی زیادی از مربیان و متخصصان آموزش و پرورش، تدریس را «فراهم آوردن موقعیت و فرصتهایی که یادگیری دانش آموزان را تسهیل کند»، نامیده اند.
بیشتر ما بر این باوریم که وقتی پا به سن میگذاریم، انواع بیماریها به سراغ مان میآیند و دیگر به تنهایی توان انجام کارهایمان را نداریم، اما تحقیقات نشان میدهد که ما میتوانیم حتی با وجود افزایش سن، هوشیاری ذهنی و سلامت جسمی خود را حفظ کنیم.
خجالتی بودن یکی از احساسات انسانی شایع است اما اطلاعات زیادی درباره آن وجود ندارد. همه در موقعیتهای جدید، احساس خاصی پیدا میکنند اما گاهی خجالتی بودن در رشد اجتماعی اختلال ایجاد کرده و یادگیری کودکان را محدود میکند. نویسنده این مقاله انواع و جلوههای خجالتی بودن را توصیف و تحقیقات درباره آثار ژنتیک، خلقی و محیطی را بر خجالتی بودن بررسی میکند، به تمایز خجالتی بودن طبیعی و مشکلآفرین میپردازد و راههایی را برای کمک به بچه خجول پیشنهاد میکند.
ادامه مطلب...